Huopakaton sammaleen poisto
Huopakaton sammaleen poisto on säännöllisesti tehtävä mekaaninen huoltotoimenpide, joka on avainasemassa katon elinkaaren pidentämisessä. Huopakatolla lisääntynyt sammalkasvusto voi kasvaessaan nostaa huopakaton saumoja auki.
Huopakaton säännöllisellä puhdistamisella varmistetaan sen pitkä käyttöikä, ennaltaehkäistään kosteusvaurioita sekä vältytään kalliilta kattoremonteilta. Sammaleen poisto katolta onnistuu helpoiten, kun se suoritetaan ajoissa sekä säännöllisin väliajoin.
Suomessa säänvaihtelut ovat suuria, niimpä huopakattokin on jatkuvasti kovan rasituksen alaisena. Säännöllisesti tehtävällä sammaleen poistolla pidetään paitsi kiinteistö hyvännäköisenä, myöskin terveenä.

Kysy lisää huopakaton puhdistuspalveluistamme!
Milloin huopakaton sammaleen poisto on ajankohtainen?
Sammaleenpoisto on ajankohtainen, kun huopakatolla alkaa selkeästi näkyä sammalta tai muuta kasvustoa. Näkyvä kasvusto on selkeä merkki puhdistuksen tarpeesta. Sammaleen poisto kannattaa tehdä mahdollisimman pian kasvuston ilmaantumisen jälkeen.
Näin katon puhdistus onnistuu helpoiten, ja varmistutaan suuremmilta vaurioilta. Katto on syytä tarkastaa vuosittain sekä puhdistaa säännöllisin väliajoin.
Katolle kertynyt sammalkasvusto heikentää katon toimivuutta sekä pitkäikäisyyttä. Mikäli katto on alkanut jo kärsimään sekä siinä näkyy selkeästi kulumaa, halkeamia tai repeytymiä, voi olla hyvä aika huopakaton pinnoitukselle tai jopa kattoremontille.

Huopakaton sammaleen poiston työvaiheet

1. Ilmainen arviointikäynti
Ilmaisella arviointikäynnillä tarkastamme katon ja vesikourujen kunnon, katon läpiviennit, mahdolliset vuotokohdat sekä laskemme tarjouksen vaadittavista toimenpiteistä.

2. Irtoroskien poisto katolta
Ennen katon mekaanista harjausta puhdistamme sen kaikenlaisesta irtoroskasta.

3. Sammaleen mekaaninen poisto
Poistamme katolla näkyvän kasvuston harjaamalla sen, tähän käyttöön tarkoitetuilla työvälineillä.

4. Vesikourujen tyhjennys
Tyhjennämme vesikourut kaikenlaisesta sammaleesta, risuista, moskasta sekä muusta liasta.

5. Sammaleenestoaineen levittäminen
Sammaleenestoaineen levittäminen tehdään kuivalle katolle, jolloin se pääsee paremmin imeytymään katon pintaan.

6. Loppusiivous ja huoltoraportti
Kun huopakatto on käsitelty, siivoamme pihat sinne kertyneestä sammaleesta sekä muusta moskasta.
Urakan päätyttyä toimitamme aina huoltoraportin, josta ilmenee huollossa tehdyt toimenpiteet sekä muut meidän tekemät havainnot.
Muista hyödyntää kotitalousvähennys – 40% työnosuudesta!
